Тодор Христов

Тодор ХристовТодор Христов е създател на Златни Правила, управител на „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД и водещ на обучения в зала и онлайн.

От 2005 г. Тодор Христов води обучения в три основни направления:

  1. Управление – обучения за мениджъри по управление на хора, управление на екипи, мотивация;
  2. Продажби – обучения за търговски персонал по B2B продажби, презентации, преговори;
  3. Лична ефективност – обучения за всякакви служители по управление на времето, невербална комуникация и др.

Основни ценности в работата на Тодор Христов са:

  1. Компетентност – обучава само в области, в които има отлично образование, специализирано обучение и богат личен опит.
  2. Простота – обучава чрез прости концепции, реални примери и лесни за прилагане съвети, на ясен и разбираем език.

Освен като водещ на обучения, Тодор Христов е познат на деловата аудитория в България и като съосновател на популярния образователен сайт Нова Визия, който има над 500 000 посещения годишно.

Тодор Христов притежава богат професионален опит. До 2005 г. работи в няколко големи фирми с персонал от 300 до 1000 души от сферата на машиностроенето, електродомакинските уреди, торовете и козметиката, като във всички тях заема отговорни длъжности. Последната му длъжност като наемен служител е “Мениджър Маркетинг и Продажби” и член на борда на директорите на голяма производствена фирма, където отговаря за продажбите в над 30 държави.

По образование, Тодор Христов е Магистър по управление, със завършена с отличен успех специалност “Маркетинг и мениджмънт” и специализация по “Управление на човешките ресурси” в ИУ – Варна. През 1997 г. защитава магистърска теза на тема “Работа в екип” с пълно отличие.

Тодор Христов е съавтор на две книги – “Десетте златни правила за работа в екип” (изд. “Сиела”, 2006 г.) и “Организационно поведение: Защо, Кога, Как” (изд. “Тедина”, 1999 г.), както и автор на множество е-книги. Автор е на повече от 600 статии в областта на професионалното и личностното развитие, като някои от тях са четени стотици хиляди пъти. Има многобройни участия в национални медии – радио, телевизия, вестници, интернет.