Защо онлайн курсове?

В наши дни онлайн курсовете процъфтяват и привличат все повече привърженици в цял свят. Статистиките сочат, че милиони хора по света ежегодно преминават през различни форми на онлайн учене – от кратки самостоятелни онлайн курсове до обширни образователни програми.

Това не е случайно! Онлайн ученето има своите сериозни плюсове. Кои са най-важните от тях?

1. Удобство и гъвкавост

Онлайн курсовете не изискват присъствието ти в учебна зала, нито налагат отсъствието ти от работното място. Това може да е от съществено значение, ако ангажираността ти с работа и други дейности е сериозна.

Можеш да преминаваш уроците в един онлайн курс по всяко време – сутрин, обед или вечер. Можеш да гледаш един или друг урок толкова пъти, колкото е необходимо, да превърташ напред или назад, да даваш пауза… Определяш сам твоето лично темпо на учене.

Освен това, можеш да преминаваш един онлайн курс отвсякъде – от дома, от офиса, от парка… Разполагаш с достъп до учебните материали по всяко време – сега, след месец, след година… Всичко, което е нужно е да имаш устройство (настолен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон) и връзка с интернет.

Подобно удобство и гъвкавост в ученето ти дава свобода, която трудно може да се постигне при традиционните форми на обучение.

Важно: ZlatniPravila.com предлага всички гореизоброени плюсове на онлайн курсовете. И още един, много съществен плюс – доживотен достъп до уроците и учебните материали!

2. По-ниска цена

При онлайн курсовете отсъстват редица разходи, които иначе са неизбежни при провеждането на традиционно обучение на живо. Това директно се отразява на цената на курса, която плащаш, като обичайно тя е в пъти по-ниска.

Например, при един онлайн курс няма разходи за наем на зала, на мултимедиен проектор, на флипчарт. Няма разходи за кафе паузи или обяд. Няма разходи за отпечатване на учебни материали и сертификати за участниците.

В допълнение, при един онлайн курс отпадат разходите за път, храна и нощувки за участниците и/или водещия. Отпадат и всякакви други разходи, които могат да се появят в резултат на отсъствие от работа заради път и/или участие в обучение.

Поради това е нормално себестойността на един онлайн курс да е значително по-ниска от себестойността на едно традиционно обучение на живо. А това има значение за цената.

Важно: ZlatniPravila.com предлага около 3 пъти по-ниска цена на своите курсове в сравнение на аналогични курсове, водени от същите водещи, но на живо. При това, без компромис в качеството!

3. Страхотна „добавка“ към CV

Няма значение дали си млад или стар и на какъв етап от кариерата си се намираш – един завършен онлайн курс винаги ще „стои“ добре в твоето CV. Той ще показва на сегашния или на потенциалния ти работодател, че подхождаш сериозно към ученето и си проактивен човек, който се стреми към придобиването на нови знания и умения.

Можеш да опишеш завършените курсове в автобиографията си и да приложиш сертификатите им. Това със сигурност ще те открои пред останалите кандидати и ще впечатли хората, които вземат решения кого да наемат или повишат.

Важно: ZlatniPravila.com е сайт, основан и развиван от хора с висока репутация в сферата на обученията. Ако темата те интересува, в нашия фирмен сайт можеш да видиш списък с клиенти и отзиви от клиенти, преминали обучения на живо през последните години.

В резюме

Онлайн курсовете са по-удобни и по-евтини форми на обучение в сравнение с традиционните обучения на живо. Те подчертават личната ти заинтересованост от развитие и изграждане на компетентност, както и правят твоето CV по-богато и впечатляващо.

Това са главните предимства, поради които преминаването на един или друг онлайн курс си струва усилието.

Разбира се, онлайн курсовете не са за всеки. Има курсисти, които особено държат на личния контакт с водещия или на взаимодействието с други курсисти. Дори в тези случаи обаче съвременните информационни техологии позволяват полезни интеракции, например чрез видео конферентни връзки (Skype), онлайн тестове, форуми и др.

Виж курсовете!